Aktuálne

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zdravotné poisťovne budú spolupracovať v Asociácii zdravotných poisťovní SR

Zástupcovia troch zdravotných poisťovní – Všeobecná zdravotná poisťovňa, Dôvera zdravotná poisťovňa a Union zdravotná poisťovňa, sa dohodli na vzájomnej spolupráci, ktorú zastrešia v dlhoročne fungujúcom Združení zdravotných poisťovní SR (ZZP). Zdravotné poisťovne za zároveň zhodli na zmene názvu, ktorý by mal poukázať aj na zapojenie sa najväčšej štátnej zdravotnej poisťovne do dialógu. Novým názvom združenia je Asociácia zdravotných poisťovní SR (AZP).

Zdravotné poisťovne sa rozhodli začať spolupracovať najmä na základe medzinárodných skúseností a v záujme zlepšovania systému zdravotného poistenia. Združenie zdravotných poisťovní SR sa už od roku 1994 usilovalo o spoločný a koordinovaný postup zdravotných poisťovní pri riešení zásadných otázok súvisiacich so zdravotným poistením a so zdravotnou politikou, ktorých cieľom je prospech poistenca.

Za novú výkonnú riaditeľku AZP si zdravotné poisťovne jednohlasne zvolili Katarínu Kafkovú, ktorá túto pozíciu zastávala aj v rokoch 2011 – 2014. „Vážim si dôveru, ktorú som dostala. Verím, že tak, ako som prispievala do diskusie o smerovaní zdravotníctva z pohľadu prezidentky AOPP, budem vedieť ešte viac riešiť problémy nášho zdravotníctva aj zo súčasnej pozície,” vysvetľuje Katarína Kafková, výkonná riaditeľka AZP.

Aktuálne

• 21.06.2019

TLAČOVÁ SPRÁVA: Zastavenie starých exekúcií ide na úkor zdravotnej starostlivosti pre pacientov

• 03.05.2019